Transparancy International - Bulgaria


За Нас
Програми
Изследвания
Новини и събития
Стажантска програма
ACRC
ALAC

Мониторинг на корупционните практики в сферата на управлението на общинска собственост и възлагане на обществени поръчки в българските общини (2004)

Настоящата публикация е резултат от едногодишния проект на Асоциация "Прозрачност без граници" - "Мониторинг на корупционните практики в сферата на управлението на общинска собственост и възлагане на обществени поръчки в българските общини." В рамките на този проект беше предприето разследване на отделни сигнали за корупция, тъй като самата международна организация Transparency International, в опитите си да намали корупцията на национално, регионално и международно равнище, не се ангажира с конкретни случаи, не назовава имена и не атакува конкретни личности. Както знаем обаче, корупцията винаги е свързана с конкретен казус, винаги започва от конкретно решение на конкретен човек, жертва винаги конкретно лице. В тази връзка, успешно бе приложен един по-различен, индиректен подход на местно ниво - в продължение на една година в два областни града - Русе и Варна, юристи и журналисти екипно разследваха сигнали за корупция.

В публикацията са разгледани методологията и отделните етапи на разследването. В последната й част е включена експертна оценка на разследването на отделните случаи на корупционни практики, като са прибавени и ценни препоръки към евентуални бъдещи изследователи.
|  За нас  Програми и проекти  Изследвания и публикации  Новини  Стажантска програма  ACRC  ALAC  |
Aдрес: Пощенска кутия No 72, Tелефони: , , Факс:
Е-mail: ,
2004© Transparency International Bulgaria - Видян 27025 пъти.
Сайтът е създаден от Magic Solutions