Transparancy International - Bulgaria


За Нас
Програми
Изследвания
Новини и събития
Стажантска програма
ACRC
ALAC
 2006
 2005
 2004
 2003

Aдрес:
Пощенска кутия No 72
Tелефони:


Факс:

Е-mail:


06.11.2006
Асоциация "Прозрачност без граници" оповести на пресконференция днес резултатите от Индекс за възприятие на корупцията за 2006 година на Transparency International
 
         България е на 57-мо място с коефициент 4.0 в Индекса за възприятие на корупцията за 2006 година на най-голямата световна коалиция за борба с корупцията Transparency International        Днес Transparency International представя своя Индекс за възприятие на корупцията за 2006 година. Индексът определя нивото на корупция в дадена страна според начина, по който то се възприема от представителите на бизнеса, анализатори от целия свят, включително и експерти от изследваните държави. Тазгодишният Индекс включва общо 163 държави и е най-големият по обхват до момента.

         Индексът подрежда България на 57-мо място сред изследваните държави с коефициент 4.0. Страната запазва резултата си от 2005 година, когато беше на 55-то място от общо 159 държави. България е включена за първи път в Корупционния индекс на Transparency International през 1998 година със стойност 2.9 пункта, като оттогава стойностите на индекса й бавно, но стабилно се повишават.

          С най-добър резултат са Финландия, Исландия и Нова Зеландия с показател 9.6 при максимален коефициент 10. Сред страните с най-ниско ниво на корупция според Индекса са още Дания, Швеция, Швейцария, Норвегия, Сингапур и Австралия.

           Корупционният индекс е базиран на данни относно корупцията, получени от изследвания, проведени от авторитетни международни институции. При определяне на Индекса за България през 2006 година са използвани 7 източника. Сред тях са изследвания на Световния икономически форум, Икономист интелиджънс юнит, Freedom House, IMD International - Институт за управленско развитие, Международната група за търговия, Центъра за изследване на световните пазари.

            За повече информация относно Индекса моля вижте тук.

|  За нас  Програми и проекти  Изследвания и публикации  Новини  Стажантска програма  ACRC  ALAC  |
Aдрес: Пощенска кутия No 72, Tелефони: , , Факс:
Е-mail: ,
2004© Transparency International Bulgaria - Видян 27749 пъти.
Сайтът е създаден от Magic Solutions