Transparancy International - Bulgaria


За Нас
Програми
Изследвания
Новини и събития
Стажантска програма
ACRC
ALAC
 2006
 2005
 2004
 2003

Aдрес:
Пощенска кутия No 72
Tелефони:


Факс:

Е-mail:


22.06.2006
Национална кръгла маса "Вещите лица в България - етични стандарти и механизми за контрол върху тяхната дейност"
 

Събитието се организира от Асоциация "Прозрачност без граници" и е част от проекта "Граждански контрол върху дейността на вещите лица", осъществяван в рамките на Инициатива за укрепване на съдебната система в България, с финансовата подкрепа на Американска агенция за международно развитие (USAID).

Oсновен фокус на дискусиите в националната кръгла маса са дефицитите в нормативната база и практиката при предлагане и подбор на вещи лица, както и наличието на етични стандарти и други механизми за контрол върху тяхната работа. Участие в националната кръгла маса взеха представители на съдилищата, представители на съдебната власт, на професионални организации и медиите.

В рамките на организираната кръгла маса бе представена рамка на модел за ефективен контрол върху работата на вещите лица, разработена от експертен екип на Асоциация “Прозрачност без граници” на базата на серия от правни и социологически изследвания. Целта на изработения модел е да предостави за обсъждане набор от етични стандарти и модел за взаимодействие между съда и професионалните организации при избор и контрол върху дейността на вещите лица.

Програмата на събитието може да бъде изтеглена от тук.
|  За нас  Програми и проекти  Изследвания и публикации  Новини  Стажантска програма  ACRC  ALAC  |
Aдрес: Пощенска кутия No 72, Tелефони: , , Факс:
Е-mail: ,
2004© Transparency International Bulgaria - Видян 27749 пъти.
Сайтът е създаден от Magic Solutions