Transparancy International - Bulgaria


За Нас
Програми
Изследвания
Новини и събития
Стажантска програма
ACRC
ALAC
 2006
 2005
 2004
 2003

Aдрес:
Пощенска кутия No 72
Tелефони:


Факс:

Е-mail:


24.11.2005
Публичен дебат "Финансиране на политическите партии в България: прозрачност и отчетност в ситуация на частични местни избори

Индекс за прозрачност на финансирането на политическите партии 2005

Индекс за прозрачност на финансирането на политическите партии 2005 - разпределение на резултатите по градове

На 24 ноември 2005 г. в х-л Шератон, зала "Рила" се проведе Публичен дебат на тема "Финансиране  на политическите партии в България: прозрачност и отчетност в ситуация на частични местни избори". Форумът е част от проект “Повишаване степента на прозрачност при финансиране на политическите партии в България”, реализиран с финансовата подкрепа на Демократичната комисия към Посолството на САЩ в България. Целта на проекта е да се повиши публичната информираност за прозрачността при финансиране на политическите партии в България, както и да се предложат механизми за нейното подобряване в съответствие с най-добрите световни практики.

По време на дебата TI-България огласи резултатите от Индекса за прозрачност на финансирането на политическите партии в България. Индексът е първият по рода си в Югоизточна Европа и за трети пореден път се разработва от екипa на TI-България. Tой е формиран на базата на изследване, което бе проведено октомври 2005 г. в градовете Асеновград, Разгра, Русе, Севлиево, Стара Загора, София и Ямбол. Интервюирани са представители на четири групи – политически партии, бизнес, неправителствени организации и медии.

Участие във форума взеха д-р Антоний Гълъбов, експерт на TI-България, д-р Петя Георгиева, Свободен университет в Брюксел, Владимир Шопов, СУ “Св. Климент Охридски”, Драгомир Стоянов, СУ “Св. Климент Охридски”, Теофан Германов, политолог, Васил Мареков, политолог. 
|  За нас  Програми и проекти  Изследвания и публикации  Новини  Стажантска програма  ACRC  ALAC  |
Aдрес: Пощенска кутия No 72, Tелефони: , , Факс:
Е-mail: ,
2004© Transparency International Bulgaria - Видян 27760 пъти.
Сайтът е създаден от Magic Solutions