• Transparancy International - Bulgaria
 2005
 2004
 2003

Aдрес:
ул. “Бистрица” №3, ет.4
гр. София
пк. 1000
Tелефони:


Факс:

Е-mail:


25.11.2005
Национална кръгла маса “Политическата корупция: прозрачност при финансиране на предизборна кампания - предизвикателства и механизми”

На 25 ноември 2005 г. от 9.30 часа в зала “Александър”, хотел “Радисън” се проведе национална кръгла маса “Политическата корупция: прозрачност при финансиране на предизборна кампания - предизвикателства и механизми”. Форумът е част от проект на TI-България “Политическата корупция: предизвикателства и механизми за противодействие” , който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз в рамките на Националната програма ФАР. Проектът има за цел създаване на система за оценка и мониторинг на проявните форми на политическата корупция в България и изграждане на обществен консенсус за цената на политическата корупция и необходимостта от предприемане на съвместни действия за нейното намаляване.

По време на форума TI-България огласи резултатите от Индекса за прозрачност на финансиране на предизборна кампания 2005. Индексът е първият по рода си в Югоизточна Европа и за първи път се разработва от екипa на TI-България. Tой е формиран на базата на национално представително изследване, което бе проведено в периода юни – юли 2005 г.

На кръглата маса също така бяха обсъдени слабостите в законодателната уредба на финансиране на предизборните кампании, създаването на механизми за мониторинг при финансиране на предизборните кампании; засилванeто на диалога между отделните държавни институции и гражданското общество.

Участие във форума взеха д-р Антоний Гълъбов, експерт на TI-България, д-р Петя Георгиева, Свободен университет в Брюксел, доц. Румяна Коларова, СУ “Св. Климент Охридски”, д-р Димитър Димитров, СУ “Св. Климент Охридски”, Петьо Славов, член на ЦИК (1997 – 2005), Румяна Бъчварова, изпълнителен директор на социологическа агенция “Маркет линкс”, Иван Михалев, в-к “Капитал”, както и представители на политически партии, неправителствени организации и бизнес асоциации.Индекс за прозрачност на финансиране на предизборна кампания 2005|  за нас  програми  изследвания  публикации  новини и събития  бюлетин  ACRC  |
2004© Transparency International Bulgaria - Видян 13830 пъти.
Сайтът е създаден от Magic Solutions